Wat is er nieuw in de Basisschool App/Web 2.0?

Graag houden wij jullie op de hoogte van alle mooie stappen die we zetten om de performance, stabiliteit en beleving van ons app platform verder te optimaliseren.

Push platform
Eerder hebben we jullie verteld dat we over zijn gestapt op een nieuw push platform. We zijn erg blij dat deze innovatie ervoor heeft gezorgd dat zowel de betrouwbaarheid en ontvangst ratio van push nu aanzienlijk hoger is.

Helpcenter
Verder introduceren we binnenkort het Helpcenter voor ouders in de app. Hier kunnen ouders zelf oplossingen vinden over problemen met het ontvangen van pushberichten en helpen wij met de correcte telefooninstellingen.

Verbeteringen
We hebben een aantal verbeteringen op het platform doorgevoerd die voor een stabielere en snellere performance hebben gezorgd. Maar waar jullie het meest van zullen merken zijn de twee projecten waar we momenteel mee bezig zijn. We gaan de wijze waarop de app communiceert met het CMS en de database verbeteren. Dit gaat ervoor zorgen dat data zoals content en bestanden veel sneller, betrouwbaarder en in een grotere hoeveelheid tegelijkertijd door de app en het CMS opgehaald en verwerkt kan worden. De uitrol van deze verbetering zal grotendeels in de zomervakantie plaatsvinden vanwege de grote impact.

Daarnaast zullen we ook op korte termijn nog een aantal verbeteringen doorvoeren;

  • Een verbeterde manier om groep/leerling te selecteren bij het versturen van een PI bericht in het CMS;
  • Uitrollen van een ‘lazy-loading’ laadmethodiek binnen de Nieuws module. Door deze techniek zullen de overzichtspagina’s een stuk sneller de relevante content tonen;
  • Toevoegen van een waarschuwing voor gebruikers als als de internetverbinding van slechte kwaliteit is of helemaal wegvalt (meest voorkomende reden van app crashes);
  • Toevoegen van de mogelijkheid om berichten te kunnen kopiëren in de Gesprekken functionaliteit;
  • Aanpassen van de app opstart procedure, waardoor de app 20% sneller opstart;
  • Toevoegen van een automatische opslagfunctionaliteit voor groepsberichten binnen de AppManager.

Kortom, we werken keihard aan de beloofde kwaliteitsimpuls van ons platform!