Pushberichten, zo zet je deze optimaal in!

Een hele handige functionaliteit, als je deze op de juiste manier inzet tenminste. Wanneer, hoe en hoe vaak zet je een pushbericht in? Wij vertellen het in dit artikel.

Laagdrempelig maar persoonlijk, zo omschrijven wij de kracht van een pushbericht. Je bereikt veel mensen op één specifiek moment, zo hoeven zij geen belangrijke informatie te missen. Maar wat is nu de juiste belangrijke informatie? Zorg dat je hier zorgvuldig mee omgaat, want zodra ontvangers pushberichten té vaak als niet interessant beschouwen vervalt de kracht van deze functie.

Wij hebben vier tips voor je op een rijtje gezet, zo zet jij vanaf nu het maximale uit de functionaliteit pushberichten haalt.

1. Sta toe

Privacy, privacy, privacy het blijft een ding. Klinkt waarschijnlijk logisch wat we nu gaan vertellen, maar ook bij pushberichten speelt privacy een rol. Vraag altijd toestemming aan de ontvangers voor het inschakelen van pushberichten, zo kan jouw school hier niets fout doen qua privacy. Bij de apps van ParentCom vraagt de app automatisch naar goedkeuring voor pushberichten.

2. Zend met mate

Iedere dag een pushbericht versturen? Dat is echt een no go! Je wilt toch ook niet iedere dag een nieuwsbrief ontvangen? Deze ontvang je ook enkel als het nieuws bevat. Stuur een pushbericht daarom alleen als het echt nodig is. Zo voorkom je irritatie door overload.

3. Kort maar krachtig

De juiste content, heel belangrijk! Binnen één oogopslag moet je kunnen zien waar het over gaat. Moeten zij iets doen? Is er iets gewijzigd? Is er iets ernstigs? Dit moet in een keer duidelijk zijn. Begin de zin bijvoorbeeld met ‘Let op!’, ‘Yes’, ‘Eindelijk’, of andere duidelijke woorden. Zo wordt de sfeer van het bericht al bepaald. Om het wat duidelijker te maken hebben wij een aantal voorbeelden gemaakt:

“Let op! De bus heeft vertraging en komt om 12:30 uur op school aan i.p.v. 12:00 uur.”

“Let op! Laatste dag om de betaling voor het schoolreisje te voltooien.”

“Eindelijk! De internetstoring is voorbij, vanaf morgen kan uw kind zijn/ haar Chromebook gewoon weer meenemen.”

4. Leef je in

Organisaties die bellen tijdens het avondeten, de meeste mensen knappen daar erg op af. Wat we hiermee bedoelen is dat de tijd waarop je een pushbericht verstuurd cruciaal kan zijn. In de ochtend, na de lunch of wat later in de avond zijn voor veel bedrijven goede tijden om een bericht te versturen.

Meer kennis over het inzetten van pushberichten na het lezen van dit artikel? Aan de slag!