Apps Brugklas en Open dag App

Maak kennis met Brugklas App en Open dag App

ParentCom is ontstaan door een bundeling van krachten van twee grote namen binnen de onderwijsbranche: Basisschool Apps & BasisOnline. In 2005 begonnen ze met enkele kleine scholen en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot dé kennispartner in het onderwijs. Door de jaren heen is ParentCom flink gegroeid, niet alleen qua personeel en het aantal scholen, maar ook in het aanbod. Parentcom ondersteund naast basisscholen ook meer dan 150 middelbare scholen op het gebied van online communicatie. Van wervingscampagnes om nieuwe leerlingen te bereiken met onze Open dag App tot het bezorgen van een fijne start voor nieuwe leerlingen en hun ouders met de Brugklas App. 

Brugklas App 

De stap van de vertrouwde basisschool naar de middelbare school is vaak heel spannend. Een nieuwe omgeving met andere regels, systemen en verwachtingen. Van een school met maar een aantal docenten per klas naar iedere les een andere docent en een vaste mentor. Zaken die voor leerlingen op een gegeven moment heel vanzelfsprekend zijn, maar dit geldt niet voor de start van de middelbare school.

Voor zowel leerlingen als ouders is een telefoon hét middel om informatie te verstrekken en te verkrijgen. Met de Brugklas App kun jij hierop inspelen. Hiermee communiceer je vanuit één systeem met nieuwe leerlingen en ouders. Direct na de inschrijving informeer en communiceer je met hen via je eigen app. In deze app kunnen ouders en leerling alle informatie terugvinden. Van een duidelijke uitleg over de regels op school tot video’s over hoe je boeken moet kaften. Zo hebben zij altijd en overal alle informatie bij de hand op één platform, zowel voor als tijdens hun eerste jaar op de middelbare school. Op deze manier bereid je zowel ouders als leerlingen voor op de brugklas en ondersteun je hen gedurende dit spannende schooljaar. 

Open dag App 

Een open dag is een uitgelezen kans voor het neerzetten van de sfeer en beleving van jouw school, maar het blijft toch een momentopname. Omdat een ‘ouderwetse’ open dag vaak niet meer genoeg is, zetten scholen flink in op marketing; hippe filmpjes en ‘leerling vlogs’ op YouTube, Facebookpagina’s en aparte activiteiten om zoveel mogelijk leerlingen te trekken naar hun open dag. Een goede manier om in te spelen op deze behoefte is het gebruiken van een app.  

Met de Open dag App versterk je de beleving van jouw school en zorg dat je ook voor én na de open dag verbonden blijft met je doelgroep. Deel informatie over je open dag, geef extra informatie en deel tips waar leerlingen en ouders naar op zoek zijn om te komen tot een goede schoolkeuze. Daarnaast kun je leerlingen en ouders breder en over een langere periode informeren en geef je je school de moderne uitstraling die het verdient.  

Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd naar wat de Brugklas App of de Open dag App jouw school kan bieden? Lees dan hier meer over de Brugklas App en de Open dag App.