Klassenboek vs persoonlijke inbox

Klassenboek vs Persoonlijke Inbox

De Persoonlijke Inbox én Klassenboek zijn krachtige middelen om als school ouders te informeren, te enthousiasmeren en interactie te creëren. In dit artikel leggen we de belangrijkste verschillen tussen deze twee middelen uit. Daarnaast lichten we de voordelen per middel uit en geven we je tips over het gebruik hiervan.

Klassenboek

Klassenboek is een gesloten omgeving waar je informatie kunt delen. Met Klassenboek houd je ouders en betrokkenen op een leuke en laagdrempelige manier direct op de hoogte van de activiteiten in de klas.

Het is dan ook een geschikte plek om informele informatie te delen aan een hele klas. Alleen ouders uit de betreffende groep hebben toegang tot klassenboek en hebben de mogelijkheid om te reageren.

  • Geef met sfeerbeelden en een korte tekst direct een kijkje in de klas
  • Uitermate geschikt voor het delen van informele informatie
  • Een bericht plaats je altijd direct in één klas
  • Alle ouders die gekoppeld zijn aan deze klas kunnen dit bericht zien én hier op reageren
  • Ouders kunnen via de app een pushbericht ontvangen als er een nieuw bericht is geplaatst in Klassenboek
  • Je kunt geen individuele berichten sturen aan ouders via Klassenboek

Persoonlijke Inbox

De Persoonlijke Inbox is een gesloten omgeving waar je informatie kunt versturen naar alle ouders van leerlingen uit één klas, naar de ouders van één individuele leerling of naar andere, zelf samengestelde groepen, denk hierbij bijvoorbeeld aan hulpouders.

Daar waar Klassenboek een kijkje in de klas geeft of bijvoorbeeld een terugblik van een uitstapje, is de communicatie via Persoonlijke Inbox met name formeel. Denk bijvoorbeeld aan berichten om alle ouders te informeren dat er hoofdluis is geconstateerd.

Gericht informatie versturen

In tegenstelling tot een bericht in Klassenboek, dat altijd zichtbaar is voor een hele klas, is het mogelijk om binnen de Persoonlijke Inbox ook individuele personen een bericht te sturen. Denk bijvoorbeeld aan een bericht gericht aan individuele ouders over een uitzonderlijke prestatie van een leerling.

Een bericht dat verstuurd wordt met de Persoonlijke Inbox komt altijd bij de betreffende ouder(s) binnen in de App, direct in de Persoonlijke Inbox. Daarnaast kun je optioneel per bericht aangeven of je dit ook via de e-mail en een pushbericht wil versturen. Omdat de ouders zichzelf aanmelden via hun eigen e-mailadres in de app, is deze altijd actueel en komt een bericht altijd aan.

  • Informeer een hele klas, specifieke ouders of andere zelf samengestelde groepen direct
  • Uitermate geschikt voor het delen van formele informatie
  • Een bericht kun je versturen naar één hele klas, alle klassen, individuele ouders of andere, zelf samengestelde groepen
  • Het bericht komt altijd direct binnen in Persoonlijke Inbox in de app van de betreffende ouder(s) en optioneel ook via e-mail en een pushbericht

Meer lezen over de kracht van pushberichten? Dat doe je hier!