App van de maand: Basisschool de Bron

Afgelopen schooljaar hebben we allemaal extra beseft hoe belangrijk communicatie is, ook binnen een basisschool. Plotseling moesten de scholen dicht, huiswerk moest thuis gemaakt worden en einde schooljaar mochten leerlingen weer afwisselend naar school. Al deze zaken moesten goed en duidelijk gecommuniceerd worden.

Die communicatie vereenvoudigen voor zowel school als ouder én de nieuwe huisstijl verwerken in de communicatie waren de drijfveren van Basisschool de Bron om schooljaar 2020 – 2021 te starten met een gloednieuwe app van ParentCom.

 

Wat vind je in de School App van de Bron?

De app is volledig samengesteld door de school zelf. Hun keuze viel op een overzichtelijke voorkant met 8 bouwstenen; Schoolnieuws, Groepsnieuws (meest gebruikt), Praktische informatie, Jaarkalender, Absentie melden, Persoonlijke inbox (vaak gebruikt), MyAlbum en Contact.

Achter deze hoofdmenu’s komen nog diverse submenu’s. Zo heeft de bouwsteen praktische informatie wel 10 submenu’s. Denk aan; Onze school, Team, Rooster, Formulieren en meer.

In de app zit een koppeling met derde partij, MyAlbum. De school maakte veel gebruik van deze partij om foto’s te delen met ouders. Om deze tool te verwerken in de app is er een webview toegevoegd. Zo kan Basisschool de Bron gebruik blijven maken van MyAlbum.

 

Waarom een app van Concapps?

De directeur van Basisschool de Bron had al eens eerder gewerkt met een app van ParentCom. Zij merkte dat de school behoefte had aan meer structuur in communicatie, ook de ouders hadden deze behoefte. Daarom koos zij voor een app van ParentCom als hoofdcommunicatiemiddel.

De keuze voor ParentCom had verschillende redenen:

  • De app heeft een uniek design; hierdoor komt hun nieuwe huisstijl goed naar voren.
  • Zij kiezen zelf de opzet; de school is helemaal vrij in wat er in hun app komt te staan.
  • Alles is gebundeld; alle kanalen zijn te beheren in één systeem. Dit scheelt veel dubbel werk.

Benieuwd naar de app van Basisschool de Bron? Download dan in de Appstore of Playstore de School App en zoek op “Basisschool de Bron – Reeuwijk”. Check it out!