Aloysius Stichting kiest voor moderne oudercommunicatie via school apps van ParentCom

De Aloysius Stichting biedt ruim 3.700 leerlingen het sterke onderwijs dat zij verdienen. Op 47 locaties verzorgen ze speciaal (basis) onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en ondersteuning aan kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar. Na een uitgebreid selectietraject heeft Aloysius gekozen voor ParentCom als leverancier van oudercommunicatie apps.

Innovatieve stap voorwaarts
Met deze stap maakt Aloysius een innovatieve stap voorwaarts. Iedere school krijgt een eigen app waarmee ouders nog beter en sneller geïnformeerd kunnen worden over de activiteiten op school en de voortgang van hun kind. Met deze app kunnen ouders in een beveiligde omgeving zien wat er in het klaslokaal gebeurt, planning en activiteiten bekijken, direct communiceren met leerkrachten en altijd gelijk de relevante informatie ophalen.

Selectieproces
Na een uitgebreid selectieproces, waarbij alle leveranciers grondig zijn onderzocht, heeft Aloysius de keuze laten vallen op ParentCom. “Uit de gesprekken met de verschillende leveranciers bleek dat ParentCom een toonaangevende speler is, met betrokken medewerkers en een technisch innovatief en uitgebreid product” aldus projectmanager Ruud van de Rakt.

Privacy
“Uiteraard hebben wij goed gekeken naar security en privacy, maar ook de technische flexibiliteit van het product van ParentCom kwam als zeer positief naar voren. De komende periode gaan wij samen met ParentCom de eerste apps ontwikkelen. Na een uitgebreide pilot kunnen de eerste scholen aan het einde van het eerste kwartaal starten, waarna de rest snel kan volgen”.

Over Aloysius
Op 47 locaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland biedt Aloysius met ruim 1.000 experts speciaal (basis)onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en onderwijs in justitiële instellingen voor ruim 3.700 leerlingen in 65 samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Aloysius heeft tot doel om leerlingen voor te bereiden op een betekenisvolle toekomst in de samenleving. Hiervoor werken ze nauw samen met netwerkpartners in onder meer onderwijs, jeugdhulp, zorg, arbeid en justitie.
Meer informatie via aloysiusstichting.nl

Over ParentCom
ParentCom is een toonaangevende leverancier van communicatieoplossingen in het primair en voortgezet onderwijs. Met praktische en veilige app- en webtoepassingen bedient ParentCom inmiddels ongeveer 1500 scholen in Nederland en België.