website laten maken

Website laten maken? Hier moet je op letten

Wil je een website laten maken? Dan komt daar in eerste instantie meer bij kijken dan je zou denken. Wij kunnen ons voorstellen dat veel onderwerpen die aan bod komen bij de oriëntatie- en ontwikkelingsfase je misschien niet bekend klinken. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips!

Kies de juiste domeinnaam

Je domeinnaam is de identiteit op het internet, je wil dus dat deze naam goed bij jouw school past. De domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn. Korte domeinnamen hebben daarom veel voordelen, puur omdat deze makkelijker te onthouden zijn dan lange domeinnamen. Ook is het van belang dat de domeinnaam gemakkelijk te spellen is om zo de kans op spelfouten te verkleinen.

CMS-systeem

Wanneer je een website heeft laten maken is het natuurlijk erg fijn dat je deze op een gemakkelijke manier zelf kunt aanvullen en wijzigen. Er zijn een hoop verschillende CMS-systemen om een website mee te bouwen. Wist je dat wij een geheel eigen CMS-systeem speciaal hebben ontwikkeld? Zo kan iedereen hier gemakkelijk tekst en afbeeldingen in kan wijzigen zonder gedoe. Vanuit onze eenvoudige Communicatie Cockpit bedien je alle systemen tegelijkertijd, zoals jouw eigen app, website en social media kanalen.

Teksten en afbeeldingen

Bij het schrijven van een webtekst moet je op een aantal dingen letten. Zo is het lezen op een beeldscherm anders dan wanner je een boek leest. Korte en duidelijke teksten zijn daarom essentieel. Gebruik daarbij duidelijke kopjes, zodat de lezer bij het scannen van de pagina precies weet waar hij/zij moet zijn. Gebruik korte zinnen, want lange zinnen worden vaak als minder prettig ervaren.

Afbeeldingen hebben naast de tekst ook een grote invloed. Afbeeldingen zijn namelijk van groot belang voor de look en feel. Bepaal daarom van te voren wat voor afbeeldingen je wil gebruiken en of je hier bepaalde filters voor gebruikt.

Navigatie

Zorg ervoor dat websitebezoekers binnen een paar klikken kunnen vinden waarnaar ze opzoek zijn. Wanneer een website lastig te navigeren is zal de bezoeker deze als niet prettig ervaren. Hij/ zij zal deze snel wegklikken en waarschijnlijk ook niet meer terugkeren.

Snelheid

Er is niks frustrerender dan een trage site. Bezoekers hebben hier geen geduld voor en ze zullen jouw website verlaten. Zorg er daarom voor dat de laadsnelheid van je website goed is door onder andere afbeeldingen te comprimeren en gebruik te maken van een goede hosting en bepaalde plugins. Heb je al een website en zou je eens willen checken hoe snel deze is? Dit kan via Pingdom, een gratis site.

Mobielvriendelijk

Het mobiele verkeer neemt steeds meer toe. De kans is tegenwoordig groter dat (potentiële) klanten je website even gauw opzoeken via hun telefoon, dan op een laptop of tablet. Zorg er daarom altijd voor dat je website mobielvriendelijk is. Niet alleen de bezoekers maar ook Google neemt dit serieus. Wanneer deze niet mobielvriendelijk is, zal deze ook lager in Google komen te staan.

Bent u op zoek naar een nieuwe website voor jouw school en/of heb je hier vragen over? Klik hier en neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag gratis een demo website aan om potentiële leerlingen de ideale indruk te geven van jullie school.